Raadscommissie Mens & Voorzieningen en Werk en Economie

Henri Lemaire

klik hier

Mijn naam is Henri Lemaire, ik ben 48 jaar oud. Omdat ik graag wil meepraten , besluitvorming wil proberen te beïnvloeden en mijn links progressieve idealen het best passen bij de PvdA (werk, meedoen en eerlijk delen),  ben ik in januari 2015 lid geworden van de PvdA. Sinds de herfst van 2015 ben ik voor de PvdA-Vaals burgercommissielid van de raadscommissie Mens en Voorzieningen & Werk en Economie.

Ik ben geboren in Schaesberg maar 30 jaar geleden ben ik een ‘Lemierser Meedje’ tegengekomen en nu woon ik inmiddels alweer 20 jaar met veel plezier in Lemiers.  Mijn vriendin en ik hebben 2 kinderen, een jonge dame van 16 en een jongen van 13. Onze zoon heeft een zeer ernstige geestelijke beperking. Hierdoor weet ik met welke grote en kleine problemen ouders met een zorg intensief kind te maken kunnen krijgen. Maar ook met welke uitdagingen mantelzorgers in het algemeen te maken krijgen.

Daarnaast zijn er heel veel ouderen en nieuwe Nederlanders in onze mooie gemeente Vaals, die door uiteenlopende redenen tegen net zoveel problemen aanlopen. Bijvoorbeeld armoede, niet alleen financiële armoede maar ook  sociale armoede.  Vaak zijn de regels voor deze mensen te ingewikkeld waardoor zij wellicht niet altijd de goede hulp krijgen die zij nodig hebben.

Voor deze groepen mensen maak ik mij sterk!

Henri Lemaire

lijst PvdA nr 5

henrilemaire.pvda@hotmail.com