Gratis nieuwe kleren voor kinderen die in armoede opgroeien.

Door Kirsten Pakbiers-Renericken op 24 november 2021

Nieuwe kleding voor jeugd uit de gemeente Vaals

De Partij van de Arbeid wil arme inwoners in de gemeente Vaals helpen. Na een presentatie van Stichting Stop Kinderarmoede hebben we tijdens de laatste raadsvergadering een voorstel gedaan om kinderen in deze gezinnen gratis en anoniem online nieuwe kleren te laten bestellen.

Wij zijn blij te melden dat dit voorstel door alle partijen is goedgekeurd!

Deze actie is een proef voor 1 jaar: voor 1 winter en 1 zomer. Het is voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar die leven onder de armoedegrens. In de gemeente Vaals zijn dit ongeveer 170 kinderen.

Stichting Stop Kinderarmoede zal zorgen dat deze gezinnen binnenkort al via de website kunnen bestellen. Ze krijgen hier van de gemeente een code voor. Hiermee kunnen de kinderen hun eigen outfit samenstellen. De kledingpakketten worden door de gemeente, uit een speciaal reservepotje, betaald.

Deze winter zit in een pakket: 4 of meer kledingstukken, een winterjas, schoenen, 2 stuks speelgoed en een luisterboek. Er zullen ook nog extra spullen bij worden gedaan zoals een sjaal, handschoenen, en andere handige en leuke dingen. De artikelen zullen in een onopvallende doos via DHL thuis aankomen.

Meer informatie over stichting en de actie kunt u terug vinden op de website van Stichting Stop: https://stichtingstop.com/

Wij zijn trots dat we deze hulp mogelijk kunnen maken voor de jeugd in onze gemeente Vaals.

Kirsten Pakbiers-Renericken en Jo Winkens
Raadsleden PvdA Vaals

❤️🌹❤️

Kirsten Pakbiers-Renericken

Kirsten Pakbiers-Renericken

Wie ben ik? Mijn naam is Kirsten Pakbiers-Renericken en 46 jaar geleden in Vaals geboren, op ongeveer 100 meter afstand van het huidige gemeentehuis.  Mijn hele leven al woon ik in mieng Heemetstad, een echt “völser maedsche “ dus. Ik ben getrouwd met Nico en moeder van een zoon van 17 en dochter van 20

Meer over Kirsten Pakbiers-Renericken